HomeTechnical Support » Printing

Printing

Check Print Preview is Blank - can't seem to print Messages in this topic - RSS

Nancy
Administrator
Posts: 741


2/10/2017
Nancy
Administrator
Posts: 741
When you get blank forms in PrintBoss after printing from QBO it is often necessary to first DOWNLOAD the document in QBO in the browser. This should create an Adobe file which you then PRINT to PrintBoss 50 driver. The Adobe print settings should be "Actual Size" and portrait.
0 link
janineberrong
Posts: 1


2/9/2017
janineberrong
Posts: 1
I'm having the same problem- I get an "Unknown" work file. Print preview is blank, as if Printboss isn't "connecting" to my QBO bank account. I've tried Chrome, Explorer and Firefox with no change.

The Installation Notes link you reference goes to printer set up, but that's not the issue here.
edited by janineberrong on 2/9/2017

Attachments:
Capture.PNG
0 link
Nancy
Administrator
Posts: 741


2/25/2016
Nancy
Administrator
Posts: 741
The print job coming from QBO is likely getting to PrintBoss software, but not finding a match, so it goes to a generic form call Unknown. You can see if this is the case by opening the PrintBoss Work file. Go to PrintBoss\Edit\Open Document Work File. Click on Unknown, then Browse and View. It is also likely there is no QBO information there. There is a mismatch between what is on the QBO pdf and what PrintBoss expects.
You can verify your setting based on the these Installation Notes. Also, please feel free to call for Technical Support so we can help you get up and running.
0 link
netx
Posts: 3


2/24/2016
netx
Posts: 3
It almost seems like there's no associated bank account, and I don't really see where to choose that or set a default.
If you look at the attached screen shot of the printboss screens, you see (from left to right)
  • Preview of a check-form with correct micr line, but no payee or amount information
  • Form Select box, with correct bank selected at bottom, and the form which matches my blank check stock
  • Capturing Status from the attempted printout from QBO: Notice the Selected Bank = {NONE} Form = Unknown

So, it seems the QBO, when it sends the check to PrintBoss, somehow, the bank and form information is not relayed -- which is not too big of surprise, since I don't really see where or how to select or set this information.

I made a point of naming the bank in the chart of accounts exactly the same as the bank I setup in QB, hoping that would help, but no dice.



Attachments:
Screenshot.png
0 link
netx
Posts: 3


2/24/2016
netx
Posts: 3
Was using chrome and then edge. Just tried Firefox - I don't have adobe xi.
Now I can see the check info in the preview, but no micr info.
It says it prints to the printer, but nothing actually happens.
0 link
Nancy
Administrator
Posts: 741


2/24/2016
Nancy
Administrator
Posts: 741
What browser are you using to connect to QBO? We find that FireFox with a default PDF writer of Adobe XI works best.
0 link
netx
Posts: 3


2/24/2016
netx
Posts: 3
Hello: I'm using a 30 day trial of PrintBoss on Win10
  • I initially tried QBO: Easy, when I couldn't get that to work, I upgraded to QBO Essential
  • I have setup a bank in PrintBoss with micr info, except fractional transit, which I don't know, so left blank.
  • I select 'Transactions' on QBO and choose 'Expenses'
  • I select the check
  • I click on 'Preview and Print Check'
  • I get a blank pop up
  • I click 'Print' anyway, and go to the printing setup screen, where I verify that 'PrintBoss 50' is the selected printer.
  • I click 'print', even though the preview here is also blank

Nothing happens.
I navigate to c:/programdata/wellspring/printboss and verify I can get into both Spool and Transfer directories, each of which is empty.
I also tried running PrintBoss with administrative privilege and repeating all of the above.
Nothing seems different.

Any thoughts?

Thanks

Ken
0 link






Powered by Jitbit Forum 8.3.8.0 © 2006-2013 Jitbit Software